jueves, 4 de abril de 2013

Sergi Ciurana, l'home miracle del CD Masnou

Sergi Ciurana (22 anys) és un lateral dret polivalent i l'entrenador del Juvenil A del CD Masnou. Després de passar pel Tecnofútbol, va tornar al club fa uns mesos i les coses no li poden anar millor. Amb el primer equip, com ja tothom sap, la trajectòria està sent espectacular. L'equip no perd des d'inicis de desembre, coincidint amb la seva arribada, i s'ha ficat de ple en la lluita per l'ascens a Tercera Divisió, en part gràcies a la seva aportació.

A més, ha dirigit al Juvenil A des de la banqueta a seguir la pista del primer equip a Preferent Juvenil. Un conjunt que va tenir uns resultats negatius a la primera part de la temporada, però que des que ell n'és el tècnic està tenint un gran rendiment. Després de moltes jornades ha sortit del descens per primer cop aquesta temporada.



Dos conjunts, el primer equip i el Juvenil A, que aquest cap de setmana intentaran seguir mirant amunt. Els d'Àngel Gómez jugaran diumenge a les 17h a Peralada i el Juvenil A ho farà dissabte a les 18h al Municipal (just després de l'Atlàntic Barceloneta-Cabrils) davant el Badalona C. Tots dos partits es podran seguir en directe pel twitter @masnoublog.

Des d'aquí li agraïm al Sergi que ens hagi atés en aquesta àmplia entrevista.

Des que has tornat aquí al club, impecable trajectòria amb el primer equip i gran rendiment del Juvenil A, estaràs molt content no? 

La veritat es que aquí hem sento com a casa, amb el primer equip hem aconseguit agafar una dinàmica impressionant de 12 partits sense perdre i amb el Juvenil, desprès de 10 partits i molt treball dur, estem fora del descens per primera vegada en el campionat.

Comencem parlant del primer equip. Porteu una ratxa espectacular, quines són les claus per està conseguint aquests resultats? 

La clau principal és que aquest equip és com una família, tots intentem ajudar-nos i estar propers als companys. Las ganes de treballar, la il·lusió amb la que s’entrena cada dia, la fe en que encarem cada partit i la humilitat de cada jugador, es l’altre clau que ens ha portat a poder estar vivint aquesta situació.

L'inici de temporada va ser díficil, però coincidint amb la teva arribada l'equip ha canviat molt la dinàmica. Com valores la teva aportació personal a l'equip? En què creus que l'has ajudat? 

El futbol té aquestes coses, jo considero que el canvi de dinàmica ha estat produït per un cúmul de circumstancies. Jo entreno cada dia al 100% per sumar el màxim al col·lectiu. El que si és cert, es que el fet que pràcticament ja conegués tota la plantilla, i la confiança que ha dipositat el cos tècnic en mi, ha facilitat molt la meva adaptació i això es algo molt important i pel que estic molt agraït a l’equip.

Hem vist bastants partits últimament en què us esteu enduent els punts als darrers minuts. Molt important lluitar al 100% fins al final dels partits, aixó us està donant molt punts no? 

Tenim clar que els partits durant 95 minuts, i sigui just o no, els gols tenen el mateix valor al minut 1 que al minut 90, per tant s’ha de mantenir la mateixa intensitat durant tot el partit. Que l’equip sigui capaç de guanyar punts als trams finals, dóna a entendre que en aquesta plantilla no hi ha titulars i suplents, som 21 titulars disposats ha donar el màxim i aprofitar tots els minuts que tenim la sort de jugar.

A més, fa tres setmanes vas fer el gol de la victòria a Can Peixauet, el teu primer amb el primer equip del CD Masnou. Un gol molt especial no?

Marcar un gol sempre és genial, i més si es tracte del gol que dóna la victòria, però el que es clar es que em va tocar a mi com podria haver estat qualsevol altre company. El mes important va ser treure els tres punts davant un molt bon equip desprès d’un partit molt dur i treballat.

En el darrer partit, el Granollers us ho va posar díficil però novament victòria, important fer-se forts a casa no?

Sabíem que el Granollers vindria a guanyar, cada cop els punts es fan mes importats i costa mes de treure’ls. A casa no es pot deixar escapar res, si aconseguim fer del municipal de Masnou un fortí tenim moltes cartes guanyades, i aquí la gent que envolta el club ens pot donar un gran cop de mà.

Us veieu amb confiança per lluitar per l'ascens, que ara mateix teniu a només dos punts?

El nostre objectiu és assolir la permanència, un cop tinguem això a les mans mirarem altres fites. El que és obvi l’ambició i la gana de èxits que te aquest equip. Queda molta lliga...

Foto: Braesport.com

Estaves a la primera part de la temporada al Tecnofútbol però de totes maneres, quins creus que seran els rivals més forts? 

El Cerdanyola esta fent una temporada impecable, el Farners i la Jonquera tenen dos plantilles molt completes i competitives, i l’Horta conserva gran part del bloc de quan jo vaig jugar allà fa dos temporades. Un equip molt fort i amb un gran entrenador com Archi que segur que estaran amb possibilitats fins l’ultima jornada. Ens espera un final de lliga impressionant, amb duels directes, on des de el meu punt de vista, els dos equips que menys errors cometin seran els que pugin de categoria.

Pel que fa al Juvenil A també molt bona reacció des que vas agafar les regnes. Quina valoració fas de la situació ara mateix?

El problema del Juvenil durant el primer tram de lliga ha estat de confiança, quan els resultats no acompanyen tot el que envolta l’equip es veu afectat. La tasca que jo he dut a terme en aquest 3 mesos llargs que porto treballant amb el juvenil A, apart de canviar la intensitat en els entrenaments, ha estat mes de psicòleg que d’entrenador.

Veus al planter capacitat per aconseguir la salvació?

L’equip té potencial de sobres, és una plantilla amb molta qualitat. Ara que hem aconseguit aixecar el cap hem de mantenir el nivell de treball i concentració que hem assolit. No serà senzill, però la gran sort que tenim es que depenem de nosaltres mateixos.

No haurà estat fàcil aixecar un equip pels que pocs apostaven. Quines han estat les claus?

La gran sort que tenim és que si que hi ha persones que han estat i segueixen estan al peu del canó... Això es futbol, quan les coses van be tothom es suma al carro, quan les coses van malament hi ha gent no en vol saber re. Els que vivim dia a dia en aquest mon sabem com funciona i cada dia et sorprenen menys coses.

 Com valores el punt aconseguit contra el Calella que serveix per treure ja a l'equip del descens? 

El punt aconseguit a Calella és molt positiu, primer de tot perquè ens fa sortir del descens i segon, perquè tot el que sigui sumar fora de casa i contra rivals directes mai pot ser dolent. L’equip es va buidar dins del camp i nomes puc felicitar a la plantilla per l’esforç i el compromís durant els 90 minuts.

 Els partits estan sent ajustats, vibrants i sempre amb emoció fins al final. Com els vius des de la banqueta?

Cada partit que disputem a partir d’ara es una final, cada punt, cada gol a favor o encontra pot marcar la diferència al final de lliga. Jo com a entrenador soc dels que m’agrada viure el partit deixant les emocions a banda, per encertar el màxim de decisions possibles, però hi ha partits que es inevitable...

Han arribat canvis també últimament en l'estructura del futbol base del club. Com veus la cantera del CD Masnou? Veus jugadors amb capacitat per que en un futur puguin ser companys teus al primer equip?

Tots els projectes sempre són a millor, si realment s’aconsegueixen complir. La nova estructura del futbol base pinta molt be i un club amb aquest potencial ja feia tard en muntar un projecte com aquest. Com ja he dit, sempre i quan es compleixi.

Un missatge per animar a la gent que vingui a veure al primer equip i al Juvenil A.

Tant el primer equip com el Juvenil A son els dos equips de màxima categoria del club, tindria que ser el somni de tots els jugadors de la base. Això estem intentant inculcar i la meva sensació es que cada dia es converteix en mes realitat. Els partits del primer equip cada vegada hi ha mes gent i l’altre dia amb el juvenil hem va sorprendre la quantitat de gent que hi havia. Tothom sap que la grada en el futbols es de gran ajuda!!


1 comentario: