viernes, 7 de junio de 2013

Masnou-Santfeliuenc (Promoció Ascens a 3a Divisió-Anada). La prèvia

EL RIVAL


Any fundació: 1905

President: Alberto Prieto

Entrenador: Andrés González

Planter: Santi Pérez, Carlos, Aleix Álvarez, Alberto, Pere Pérez, Gerard Rovira, Arcos, Avellaneda, Campos, Jairo, Fabricio, Daniel de Sande, David Hinojo, Dani Órtiz, Marcos López, Tena, Maldonado, Éric Pacheco, Jonatan, Quiles, Josele, Àlex Segura i Gabri.

2n amb 68 punts (Primera Catalana Grup 2)

El Santfeliuenc tornarà a disputar una promoció d'ascens 53 anys després, un fet molt important pel club que tot i representar una ciutat de gairebé 45.000 habitants (més del doble que El Masnou) i ser una de les entitat històrica no està gens acostumat a lluitar per aquestes fites. L'equip del Baix Llobregat ja va ser rival directe del Masnou en l'últim ascens del conjunt llavors dirigit per Claudio Festa que finalment va ser qui es va endur el gran premi. Tres temporades després, Masnou i Santfeliuenc es tornen a veure les cares. En aquest cas ja no hi hauran tercers equips, serà una eliminatòria en el que qui guanyi celebrarà l'ascens i qui perdi haurà d'encomanar-se a la sort de l'Olot.


Foto: futbolclub.sanfeliu.net

El conjunt d'Andrés Gonzàlez, ex company d'Àngel Gómez en la seva etapa al Cornellà i ja renovat per la pròxima temporada, ha realitzat un gran campionat. A diferència del Masnou, els blanquiblaus han mantingut una excepcional i espectacular regularitat al llarg del campionat. De fet, mai han baixat de la tercera posició en les 34 jornades de competició al grup 2n i tan sols han estat 11 jornades fora de les dues places privilegiades. Similars registres a la primera i a la segona volta i similars registres a fora i a casa. Una gran temporada que ha permés al Santfeliuenc disputar aquesta promoció d'ascens, tot i que no era l'objectiu inicial. Han tingut en el Viladecans un rival molt dur que els ha fet suar fins a la darrera jornada. En alguns trams de la temporada, també han estat capaços de trepitjar els talons d'un poderós Ascó que finalment es va poder distanciar.

D'aquest equip cal destacar la seva gran consistència defensiva. Només han encaixat 28 gols en tot el campionat i en cap partit han encaixat més de dos gols, un fet que fa que sigui díficil pensar en què l'eliminatòria pugui quedar resolta al Maresme. En atac, els registres també són notables. 52 gols, força repartits entre els integrants del planter. Destaca com a referència ofensiva Josele, autor de 15 gols. Com el cas del Masnou, la mitjana d'edat es força baixa i l'èquip no compta amb més bloc que no pas noms.


LA PRÈVIA


Àrbitre: Cesar García Peñacoba

Moral alta al vestuari del Masnou després de la sorpresa que tots, tan ells com l'entorn, es van endur el passat diumenge. Màxima il·lusió en un equip que arriba a la promoció després d'una segona volta fantàstica en la que només ha perdut tres partits. En l'any 2013, el Masnou ha sumat 43 dels 60 punts en disputa. Tots remen en la mateixa direcció i aquest sentiment de pertinença a un projecte comú és el que ha els ha valgut per arribar on estan ara. Ningú s'imaginava al desembre que sis mesos després aquest grup donaria al Masnou la possibilitat de viure un ascens a Tercera, però el somni és a tocar.

L'últim obstacle per arribar a la Tercera Divisió és el Santfeliuenc. Si els del Llobregat són un equip caracteritzat per una gran eficàcia defensiva, el Masnou té en la gran capacitat realitzadora la seva principal arma. Tot i així, els dos davanters centres naturals de l'equip, Bauli i Marc Gallart, no estan disponibles per sanció i Àngel Gómez haurà de buscar un pla alternatiu. Les reubicacions d'Éric Blasco, Marcelo, Pedro Baena i sobretot de Carlitos són les opcions principals. Ciurana també està sancionat, per la qual cosa és pràcticament segura la tornada com a titular de Sato després de complir el seu càstig. També hi ha el dubte de la titularitat de Victor Manuel, que després de participar en dos partits sembla ja totalment recuperat de la seva llarga lesió.

La resposta de l'afició pot ser clau. L'entrada serà gratuïta per tots els masnovins. A més, s'han anat repartint invitacions per què el Municipal pugui presentar la millor entrada possible. L'horari de tarda i la presència de tot el futbol base també són un dels altres motius que esperen donar-li color a l'ambient. El Municipal fa temps que no viu una gran cita tan decisiva com aquesta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario