lunes, 27 de mayo de 2013

Pas enrere en un partit polèmic

El primer equip del CD Masnou va perdre per 3-1 al camp de La Jonquera en un partit molt polèmic i necessitarà un miracle a la darrera jornada per recuperar la segona posició. Tot i que a la primera part els locals van ser superiors i van marxar merescudament amb un 2-0 als vestidors, a la represa el conjunt masnoví va saber reaccionar, va retallar distàncies i va tenir un penal per igualar el partit. Quan semblava que estava controlat pel Masnou la expulsió de Bauli va generar una picabaralla que va acabar amb la suspensió del partit durant uns minuts. Quan va continuar, Martí, amb el temps complert, va aprofitar una jugada de rebots i va donar als seus la oportunitat de dependre de si mateixos a l'última jornada.

L'onze del Masnou va continuar condicionat per les baixes en defensa. Novament el juvenil Rúben Zarzuela era titular i Ciurana es va col·locar inicialment de lateral esquerre. Tot i així, el conjunt tenia confiança per fer front a l'equip jonquerenc al que tan sols li valia guanyar per més d'un gol de diferencia i comptava amb un poder ofensiu destacable destacant homes com Arimany o Ferron.

Els primers compassos van ser d'igualtat total. Respecte entre els dos equips que eren conscients de la magnitud del que es jugaven. Una centrada d'Éric Blasco que es va passejar per l'àrea (3') i una tímida rematada del local Arimany (8') van ser les accions més destacables. Però mica en mica La Jonquera es va anar fent amb el control del partit. Un xut llunyà de Bassols (14') i una internada de Ferron que no va trobar rematador (21') van començar a posar la por al cos a un Masnou que no es trobava cómode. Finalment un penal absurd de Cristian Guerrero i transformat per Ferron (32'), el millor dels locals, va acabar donant el premi al domini del conjunt gironí.

Lluny de reaccionar, el Masnou va viure els pitjors minuts fins al descans. La Jonquera, empenyada per la seva gent, entrava per bandes i creava perill amb facilitat. Éric Blasco va haver de treure una ocasió sota pals (36') i Peinado també va haver d'intervenir per salvar l'equip de marxar al descans amb un resultat molt ampli en contra. A les acaballes del primer temps, Alabert va rebre una pilota a la zona de mitjos, va avançar metres i la va col·locar a l'esquerra de la porteria, on no hi podia arribar Peinado (44'). Golàs i el partit coll amunt a la mitja part.

Però aquest equip havia lluitat massa com per renunciar tan dora a lluitar pel partit. Els jugadors van fer un gran esforç i van sortir amb una altre actitud a la segona meitat. Progressivament els d'Àngel Gómez van anar entrant en el partit i creient amb les seves possibilitats de, com a mínim, recuperar el goal-average. Marcelo va ser el líder d'aquesta remuntada anímica de l'equip. Primer en una falta lateral que es va enverinar i va estar a punt d'entrar (51') i després amb un xut des de la frontal (59'). Entremig, un xut després d'una gran jugada de Ferron havia pogut suposar el 3-0 (55'), però qui més ho intentava llavors era el Masnou, que sabia que el marcador no li valia.

Bauli també va tenir una bona oportunitat en un contracop quan es va quedar sol davant José, que va refusar amb el cap fora l'àrea (62'). Finalment el premi a la insistència del Masnou va arribar amb un autèntic golàs de Marcelo. Una falta a la frontal sobre Gallart la va executar de forma magistral el mitjapunta del Masnou retallant distàncies i recuperant el goal-average (69'). Aquest gol va deixar molt tocat al conjunt local, que veia com les seves opcions de pujar de categoria s'escapaven.

I el Masnou va seguir a per més. Pedro Baena va fer una gran jugada per banda dreta i, sense llançar-se al terra, va rebre una puntada de peu clara d'un defensor. Un penal dels que no es produeix masses vegades, però tan clar com molt protestat. Carlitos va ser l'encarregat de llançar-lo, podent segellar pràcticament la segona plaça pel Masnou, però José va aturar (74'). Instants després l'àrbitre, que fins llavors havia tingut una actuació correcte (els dos penals xiulats eren més que clars) va perdre el control del partit expulsant a Bauli per una falta a la zona de mitjos que no hauria haver estat interpretada com a vermella directe de cap de les maneres. En les protestes dels jugadors i la banqueta masnovina es va produïr una tangana en què un aficionat local, va donar un cop de puny a l'esquena a Àngel Gómez (una agressió que van veure gairebé tots els presents però que va ser sorperenentment i premeditadament desmentida pel compte twitter oficial de La Jonquera amb una clara mostra de l'esportivitat del club). L'àrbitre va marxar als vestidors i va suspendre el partit a l'espera de reforços policials.

Quan aquests van arribar, passats més de vint minuts, el joc va continuar però el Masnou, amb deu, havia perdut la sensació de reacció dels minuts anteriors a la suspensió i els locals, en canvi, van sortir conscenciats que si marcaven ho tindrien tot de cara. Els masnovins van donar una passa enrere i van esperar als jonquerencs que després d'un parell de tímids avisos i amb el partit pràcticament amb el temps complert van fer el tercer amb un afortunat xut de Martí que va rebotar en Marc Gallart (91'). Després van ser expulsats Cristian Guerrero i Sato, que van perdre els papers i van veure la segona targeta groga.

Un cop xiulat el final, els jugadors, el cos tècnic, la directiva i l'afició de La Jonquera van cel·lebrar la segona plaça com si ja l'haguèssin aconseguit de forma matemàtica. Tan es així que fins i tot van arribar a reconèixer que el partit al camp del Farners ja l'han guanyat. Un partit que està sens dubte sota sospita però en el que tota la família del CD Masnou ha de confiar en que els jonquerencs no sumin els tres punts per poder recuperar el segon lloc. Però el més important és que el Masnou no falli contra el Lloret a casa i per això necessitarà el suport de tothom. S'ha de confiar en el miracle.




1 comentario:

  1. Visca la Unio Esportiva la Jonquera! Un cop de puny a l'esquena? Va sisplau? I parleu de l'esportivitat del nostre club quan us van expulsar a tres jugadors dels vostres? Som un poble de 3.000 habitants que estem fent historiA!

    ResponderEliminar