domingo, 21 de octubre de 2012

Superant les adversitats

Després d'una setmana molt complicada pel club i per tots els integrants de l'equip masnoví, els mèrits van ser recompensats amb la segona victòria de la temporada. Una vegada més i com ve sent la tònica habitual aquest curs, el Masnou va ser qui va dominar el partit i va disfrutar de més ocasions. El golàs de Jonathan Reina de falta directa només començar l'encontre semblava posar les coses de cara des de ben aviat, però el San Cristòbal, tot i ser cuer, va anar despertant mica en mica fins aconseguir l'empat abans del descans. A la segona part el Masnou va sentenciar el partit amb gols de Gueri de penal i  Marc Gallart. L'àrbitre es va encarregar de posar emoció als instants finals amb un penal que només va veure ell i l'expulsió de Carlitos, tot i que els tres punts es van quedar a casa.

Ken Fujita, debutant a la banqueta del Masnou per la sanció d'Àngel Gómez, sense homes importants com Marcelo o Dani Tacón va col·locar un onze amb un caràcter clarament ofensiu. Un mig del camp creatiu amb Àlex Moreno, Victor Manuel, Gueri i Maxime, dos carrilers amb vocació ofensiva i dos homes referència a dalt. Rafa Bermejo, el tècnic parroquial, optava per un plantejament més típic en aquestes categories amb un punta ràpid a dalt.

A diferència de partits anteriors, aquest cop el Masnou sí va sortir a per totes des del xiulet inicial. Tant és així, que quan pràcticament ni s'havien apropat cap dels dos equips, els masnovins obrien la llauna. Una falta molt llunyana la llançava un Jonathan Reina que avui s'enfrontava al seu ex equip i la col·locava amb potència a la mateixa escaire amb cama esquerra (6'). Els de Ken Fujita no es van aturar després del gol i poc després David Bauli va tenir el segon amb un u contra u que va salvar el porter dels de Terrassa Dani (8'). La primera resposta egarenca va arribar amb una rematada de Dame que va sortir fora (11'). El domini local va seguir amb un joc elaborat que semblava tenir controlat al rival, i així van arribar més ocasions. Maxime des de la frontal i novament David Bauli van estar prop del segon fins que el San Cristòbal va anar guanyant terreny.

Una pilota que va quedar morta a l'àrea i Dame, més ràpid que ningú, va aconseguir evitar que es perdés per línia de fons quan suposadament el contacte de Jonathan, que el pressionava per darrere, el va fer caure (37'). Ramos Mazaneque va assenyalar el punt de penal però el mateix Dame el va enviar al travesser. Aquesta acció no va inquietar a un Masnou que ho va seguir intentant. Bauli i Maxime van tornar a tenir a les seves botes el segon, però varen ser els egarencs qui varen saber aprofitar una de les seves poques oportunitats abans del descans. Una gran jugada de Jose per banda esquerre va acabar amb una centrada rassa que se li va escapar a David Peinado, deixant-la morta perquè Rúben Soler, arribant des del darrere, empatés (41'). Aquest gol va deixar tocat a un Masnou que es va desconcentrar fins que va arribar el descans.

A l'inici del segon temps el Masnou va tornar a fer-se amb el control de l'encontre, tot i que va costar generar ocasions de perill. La més clara va ser per David Bauli en una pilota llarga que es va empassar Dani i que hagués suposat el 2-1 si un defensa parroquial no hagués evitat el gol sota pals (53'). El domini de la possessió del Masnou va seguir sent total, però les ocasions no arribaven ni jugant amb tres puntes. Fins i tot Dame, el més actiu dels terrassencs, va tenir a les seves botes un gol que hagués fet molt mal (68').

Quan el públic es començava a impacientar, l'àrbitre va tornar a ser protagonista. Marc Gallart va fer una centrada des de l'esquerra que va rebotar en el braç d'un defensor visitant, passant desapercebut pel col·legiat, però la pilota li queia a Gueri que va rebre un entrada tan neta com providencial d'un defensor visitant amb pilota pel mig. Per sorpresa de tothom ara si Ramos Manzaneque assenyalava un altre penal dubtós. El mateix Gueri va ser l'encarregat de transormar la pena màxima (71'). El Masnou va seguir apretant tot i haver-se posat per davant en el marcador i tan sols tres minuts després una gran internada de David Bauli per banda esquerra acabava amb una passada de la mort per Marc Gallart, que a plaer la va enviar cap dins (74'). Primer gol per l'ex del Mataró amb la samarreta del Masnou i un resultat ja molt encarrilat.

Amb el 3-1 el partit va quedar mort, vist per sentència. El Masnou llavors si que va renunciar a l'atac i va optar per intentar aguantar el marcador. Es van veure bons minuts per jugadors com Yosuke Sato, debutant ahir. Tot semblava dat i beneït quan un altre vegada li va entrar un atac de protagonisme a Ramos Manzaneque. En una innocent centrada dels de Rafa Bermejo, una extremadament tímida obstaculització en el salt de Carlitos Vidal sobre un jugador visitant era assenyalada com a penal. L'èx de la Grama, que havia fet un bon partit, veia la segona targeta groga i era expulsat davant la indignació de l'afició. Dame aquesta vegada si que no fallava (90') i donava emoció al temps de descompte. Una dosi de patiment tot i que no va arribar cap ocasió de perill dels blanc-i-blaus fins que va acabar el partit. L'esbroncada i els insults a l'acabar el partit cap a l'àrbitre, tot i la victòria, van demostrar el descontent general davant els dos últims partits.

Tres punts importantíssims per un Masnou que serveixen per pujar alguns llocs a la taula i per, sense pressió, començar a mirar cap a la zona noble. La categoria està demostrant ser molt igualada i encarrilar un parell o tres de victòries seguides és sinónim d'enganxar-se al tren de dalt. Però, per damunt de tot, per agafar moral i confiança després dels dos últims partits. Toca seguir treballant per anar recuperant peces i per continuar amb la línia de joc oferta en bona part de la temporada. La setmana que ve tot un clàssic al camp del Granollers serà una prova important pels masnovins.