lunes, 14 de enero de 2013

El Masnou comença l'any guanyant

El primer equip del CD Masnou va començar l'any 2013 de la mateixa manera que va acabar 2012, tombant a un dels equips importants de la categoria. En un partit en el què els maresmencs es van avançar, però que es va complicar amb un penal injust i l'expulsió de Sato, Maxime va ser decisiu amb dos gols que van deixar els tres punts a casa en una matinal passada per aigua al Municipal.

Àngel Gómez repetia el mateix onze de Santa Coloma de Farners, amb l'entrada de Jonatan Reina en detriment d'Óscar Reyes al lateral esquerre. Aquest onze amb Dennis i Cristian Guerrero de centrals i Aitor Nisa per davant està aconseguint la solidesa defensiva necessària per poder guanyar els partits. El prinicipal perill dels visitants estava a les bandes, sobretot amb l'ex jugador del Juvenil del Mallorca Xavi Ferrón.

A la primera jugada del partit Bauli va caure malament quan disputava una pilota i es va haver de retirar deixant el seu lloc a Marc Gallart. La Jonquera arribava al Municipal després de tres desplaçaments sense sumar i dues derrotes seguides, i va sortir a per totes. Ferrón, el millor home dels jonquerencs, va tenir la primera oportunitat amb un llançament creuat des de l'interior de l'àrea que va treure David Peinado (8'). Després d'un parell d'aproximacions visitants més que també van topar amb un David Peinado molt segur, el Masnou va començar a despertar. A la sortida d'un còrner Aitor Nisa va estar a punt d'obrir el marcador (17'), però tot i així, l'opció més clara de la primera part (gol a banda) va ser pels empurdanesos amb una pilota que Eladio va recollir a la frontal de l'àrea petita i no va saber enviar dins (25').




El tram final de la primera part va ser de clar color masnoví. Els d'Àngel Gómez van començar a entrar per bandes, amb Éric Blasco i Carlitos inspirats. Maxime ja va poder marcar a la primera part en dues rematades de cap després de jugades per banda. L'àrbitre va anul·lar un gol a Marc Gallart per fora de joc després d'una acció a pilota aturada (34'). Tot i que la Jonquera va tenir en una contra novament en botes de Xavi Ferrón un altre oportunitat clara, el gol finalment va caure del bándol local. En una altre falta lateral perfectament executada, Marcelo va posar una pilota perfecte al cap de Marc Gallart, que va fer una rematada impecable que va superar José (39'). Amb aquest gol, el Masnou se'n anava els vestidors amb el partit encarat.

La segona part semblava que seguia el mateix guió fins que el col·legiat del partit Daniel López Jímenez, germà de l'àrbitre del polèmic Avià-Masnou, va decidir que volia ser protagonista. Primer una falta sobre Marc Gallart pràcticament sobre el punt de penal la va convertir en una falta des de la frontal que Jonatan Reina va llençar contra la barrera (47'). I just després xiulava un penal més que discutible en una entrada neta de Sato sobre un jugador visitant, i va expulsar el japonés. Un gran David Peinado va aturar el penal, però Dani Fernández, el mateix que l'havia fallat, va recollir el refús i el va enviar dins (49').

L'àrbitre s'hauria carregat el partit de no haver estat per l'actitud i les ganes que van demostrar els jugadors del Masnou que es van saber sobreposar. Van tornar a agafar les regnes del joc i van començar a arribar a porteria contrària. Dennis va avisar amb un cop de cap que va marxar desviat per poc (57') després d'una pilota aturada, la forma amb la que el Masnou va crear més perill. Novament amb una falta, aquest cop des de la frontal, molt protestada pels visitants, va arribar el gol. Marcelo la va llançar i va topar amb una gran internvenció de José, però Maxime després del rebot, molt atent, va posar la cama i va avançar al Masnou (64'). A La Jonquera li va costar moltíssim reaccionar tot i la superioritat numèrica, i van ser els locals els que van seguir creant perill. Després una jugada de Marcelo per banda esquerre, José va refusar la centrada deixant la pilota morta a l'àrea. Éric Blasco va rematar, tornant a topar amb el porter, però un altre cop el més llest de tots va ser Maxime, que llançant-se al terra va fer el 3-1 (74').




Des del 3-1 el partit no va tenir més història, més que una acció de perill clara pels visitants amb una rematada de Ferrón (89'), un xut llunyà de Burrito al descompte i el debut de David Bach. El Masnou va acabar sumant un triomf davant un dels millors equips de la categoria malgrat les adversitats. L'arbitratge, nefast, va tornar a despertar indignació entre les fidels que van aguantar sota la pluja. El proper partit del Masnou serà dissabte a Lloret en un enfrontament en què els maresmencs buscaran seguir retallant punts a la zona alta.



1 comentario: