lunes, 4 de febrero de 2013

Empat i gràcies

El Masnou després de 5 jornades sense perdre rebia un Guíxols que es presentava com un rival a priori assequible per sumar 3 punts a casa. El partit va estar controlat al llarg de la primera part pels masnovins però l'equip empurdanés es va trobar amb un penal que el va fer marxar al descans amb ventatge i els va donar vida. A la represa, un error garrafal de David Peinado va suposar el 0-2 i quan semblava que la remuntada era impossible, Marc Gallart va aparèixer amb dos gols d'autèntic davanter centre per salvar un punt.

Àngel Gómez va sortir amb un onze ofensiu col·locant a Maxime i Ciurana al mig del camp amb Pedro Baena i Carlitos a les bandes. Dani Morales va suplir la baixa de Cristian Guerrero al centre de la defensa. Com a la primera volta, Ramon Monrás va disposar un equip molt ben conjuntat, amb dos centrals experimentats i esperant les oportunitats ofensives.

Tot i que la primera arribada va ser un tímid xut llunyà del guixolenc Pau Menéndez (8'), el Masnou va dominar al llarg de la primera part. La primera ocasió va ser per Sato a la sortida d'una falta lateral (12'). Bauli a la mitja volta des de la frontal va tenir una altre de les més clares dels primers compassos (22'). Els maresmencs dominaven la possessió però no aconseguien generar ocasions clares, sempre errant en l'última passada i cometent alguns errors de concentració.

A les acaballes de la primera part una centrada des de la banda esquerre la va controlar Dennis amb el cos, relliscant-li tímidament cap al braç de forma involuntària i l'àrbitre va assenyalar un penal que reglament en mà era inexistent (no tallava la trajectòria de cap jugada rival). Uri va transformar la pena màxima (41') i, malgrat que Carlitos en va tenir una just després per igualar amb una rematada de cap (43'), va fer marxar un Guíxols que no havia fet absolutament res en atacper davant al descans.

El desenllaç del primer temps va desconcertar als d'Àngel Gómez, que van sortir molt nerviosos a la represa.  Pajares ja va avisar amb una rematada dins l'àrea (48') i després va arribar la jugada desgraciada del 0-2. Carlos Gómez va provar el llançament directe d'una falta llunyana i a David Peinado se li va escapar la pilota quan ja la tenia blocada. Per allà hi passava Rúben Martínez, que va posar la cama i va fer el segon (55'). Garrafal error del porter del Masnou però que no ha d'amagar la gran temporada que fins ara estava fent.

Amb el 0-2 el partit semblava perdut, els jugadors estaven nerviosos i els costava molt trenar jugades davant un Guíxols que es trobava molt còmode esperant al darrere. Però mica en mica els maresmencs van anar guanyant terreny, sobretot a base de pilotes parades. Marcelo primer en una falta des de la frontal que va sortir per molt poc per sobre del travesser (62') i Jonatan Reina en una falta lateral (73') van estar a punt de retallar distàncies. Finalment, Marc Gallart, que havia entrat de refresc va connectar un fantàstic remat de cap a centrada de Carlitos i va fer l'1-2 (77').

A partir del gol, el Masnou es va volcar i va merèixer fins i tot remuntar. El mateix Gallart va tenir l'empat en dues rematades des de dins l'àrea i amb el Guíxols completament tancat va caure el gol. En una jugada molt estranya en que primer es va passar per alt un clar penal sobre Dani Morales, la pilota li va caure a Marc Gallart, que la va enganxar amb l'esquerra i va fer l'empat (89'). Quedava encara l'afegit i el Masnou ho va seguir intentant fins al final sense sort, arriscant fins i tot un pèl massa (el Guíxols podria haver matat a la contra).

En l'última jugada del partit un jugador visitant va tallar la centrada que Carlitos intentava posar a l'àrea clarament amb les mans i un cop acabat el partit les protestes per aquesta darrera acció i per la mala actuació del col·legiat van provocar la segona targeta groga per Jonatan Reina, que va ser expulsat i no estarà al pròxim partit. Un punt que no es pot valorar com a positiu, malgrat igualar un 0-2 advers, per la superioritat mostrada al terreny de joc.

Ara la Primera Divisió Catalana s'atura una setmana pel Carnaval i tornarà amb el desplaçament del Masnou a Mollet en un partit molt especial ja que l'ex-entrenador argentí del Masnou Claudio Festa debutarà a la banqueta local.