jueves, 29 de noviembre de 2012

El derby maresmenc, aquest diumenge

Fa pocs anys era impensable que el principal derby d'una comarca com el Maresme amb més de 400.000 habitants i una històrica tradició futbolística es jugués a Primera Divisió Catalana i encara menys que enfrontés a CD Masnou i a CE Vilassar de Dalt. La greu crisi per la que atravessen CE Premià i especialment CE Mataró ha deixat enrere époques amb fins a 4 equips de la comarca en categoria nacional i destacadíssims derbis de màxima rivalitat a la Tercera Divisió.

El 28 de gener de l'any 2001 CE Mataró i CE Premià s'enfrontaven en partit corresponent a la 23a jornada de Segona Divisió B. Partit retransmés per televisió i un autèntic ambientàs al Carles Padrós per un duel que quedarà sempre marcat a la memòria dels aficionats al futbol català. Aquella temporada (2000-01) va ser l'única de tota la història en què dos equips maresmencs militaven a Segona Divisió B. Anys posteriors també es van viure duels de proximitat molt atractius a la Tercera Divisió. Destaquen el que va enfrontar CE Mataró i UE Vilassar de Mar a l'última jornada de la temporada 2004-05 en el que els groc-i-negres, ja classificats pel playoff d'ascens, van enviar al Vilassar de Mar, que depenia de si mateix per salvar-se, a Primera Catalana amb un contundent 7-1. A la 2007-08 novament a l'última jornada el CE Mataró va aconseguir la salvació al Municipal de Premià de Mar a l'imposar-se 1-2.



L'últim derbi maresmenc a Tercera Divisió es va jugar al Camp Municipal de la Carretera d'Alella fa poc més d'un any i mig. El Premià, que estava tenint una temporada molt complicada i era cuer destacat, treia un punt als últims instants davant un Masnou que se li complicava una salvació que finalment acabaria assolint. Des de llavors els aficionats maresmencs han hagut de baixar el llistó per veure derbis. La temporada passada UE Vilassar de Mar i CE Premià van protagonitzar el darrer derbi a Primera Catalana. Al febrer, els blanc-i-vermells van guanyar a Premià de Mar en l'inici d'una espectacular ratxa que els va dur a la Tercera Divisió.

Aquest diumenge el derbi maresmenc es tornarà a viure al Municipal masnoví. El Vilassar de Dalt està vivint la etapa daurada de la seva història i per primer cop a la seva història serà protagonista del principal derby comarcal. El Masnou per la seva banda tornarà a viure un enfrontament de proximitat després de l'últim any en què era l'únic representant maresmenc a la Tercera Divisió. Uns derbis que normalment se li han donat bé a l'entitat masnovina.

FLASH


L'Atlàntic Barceloneta estava aconseguint un resultat de prestigi el passat dissabte empatant contra l'imparable Bufalà, que fins al moment només s'havia deixat 2 punts en 13 jornades, quan el partit va haver d'aturar-se per una baralla a la graderia. La FCF semblava que inicialment donava el partit per finalitzat, però ara s'haurà de buscar data per reempendre els 20 minuts de joc que queden per disputar. El filial del Masnou marxa 10é a la taula i aquest dissabte a les 20h visita el Municipal de Premià per enfrontar-se al cuer, L'Empenta, que encara no ha guanyat cap partit.

El Juvenil A per la seva banda no està tenint sort i es troba en zona de descens al grup 2 de Preferent Juvenil. Diumenge juguen al camp del Santa Perpetua i han de començar a reaccionar si no volen perdre una categoria que va costar molt d'aconseguir.






No hay comentarios:

Publicar un comentario